Enviaments i Devolucions

Des del moment que confirmem el pagament de la comanda (es confirma de forma instantània realitzant la compra per PayPal o targeta de crèdit i posteriorment amb un e-mail amb les dades de la teva comanda) i el empaquetem, confirmem amb GLS la recollida pel que tens un codi de seguiment abans fins i tot que el transportista vingui a recollir-lo. D’aquesta manera, sabràs en tot moment quan surt la teva comanda i quan ho han de posar en repartiment a la teva ciutat. Aquest codi de seguiment us l’enviem per correu electrònic.

Despeses d’enviament

Les despeses d’enviament a La Samboneria depenen del pes i de la seva destinació. A la taula següent es poden comprovar les tarifes de transport (Els preus són sense IVA).

Despeses d’enviament Provincial (GLS)
de 0 a 1 Kg: 4,42 €
de 1,001 a 3 Kg: 4,52 €
Per cada Kg. adicional 0,23 €

Despeses d’enviament Regional (GLS)
de 0 a 1 Kg: 5,05 €
de 1,001 a 3 Kg: 5,25 €
Per cada Kg. adicional 0,36 €

Despeses d’enviament Nacional (GLS)
de 0 a 1 Kg: 6,21 €
de 1,001 a 3 Kg: 6,41 €
Per cada Kg. adicional 0,44 €

Satisfacció o Devolució

En el cas de que el comprador no estigui satisfet amb el o els productes rebuts, ha de notificar la seva decisió, de manera clara i expressa, per escrit a La Samboneria Cosmetics, dins el termini de 7 dies naturals des de la recepció de la comanda, al mail: hola@lasamboneria.com. El reemborsament al comprador serà mitjançant el mateix mètode de pagament utilitzat per aquest en el moment de realitzar la transacció inicial de compra. Les despeses derivades de l’enviament i la devolució, seran assumits pel comprador. No es procedirà a realitzar cap reemborsament si el producte ha estat usat més enllà de la mera obertura del mateix, de productes que no estiguin en les mateixes condicions en què es van lliurar o que hagin patit algun dany després del lliurament. Els productes hauran de ser retornats amb l’etiquetatge en perfecte estat i en la seva caixa o embalatge. És fonamental no posar cinta o adhesius en l’embalatge original. Es requereix que el producte sigui retornat amb l’albarà corresponent. En el supòsit que els productes rebuts per l’usuari siguin defectuosos o danyats, La Samboneria Cosmetics es farà càrrec de les despeses de devolució.

Important: no es retornarà l’import o realitzarà cap reenviament de mercaderia mentre no s’hagi verificat la recepció i estat del producte, embalatge i accessoris de l’article objecte de la devolució o canvi.

El preu a tornar és el que originalment figurava en la comanda i es procedirà al reintegrament del seu import conforme a la modalitat de pagament realitzada pel client.

 

Producte defectuós d’origen

Una vegada que rebem el producte defectuós us enviarem un altre. En aquest cas el canvi s’efectuarà sempre pel mateix article o referència. Només li serà facturat el primer enviament, fent-nos càrrec dels ports corresponents a la devolució i nou enviament. Si desitgés efectuar un canvi per un altre article, les despeses de devolució i nou enviament seran assumits pel client.

Aquest lloc web correrà amb les despeses de recollida del producte equivocat i entrega del corresponent al de la comanda realitzada.

 

En cas que sigui un regal

Podrà canviar si el producte no ha estat obert i està en perfectes condicions. Mai es reemborsarà l’import de la compra però sí que es podrà efectuar el canvi per un article del mateix import o superior. Les despeses d’enviament, i la diferència de preu si n’hi ha, aniran a càrrec de la persona que realitzi el canvi.